TEMY PLUS

Kotao-štednjak je namenjen etažnom grejanju prostorija i za istovremeno kuvanje. Uređaj je veoma jednostavan za korišćenje i rukovanje.
Dimovodni izlaz je ostavljen na gornjoj strani grejne plotne kao i sa bočne strane kotla. Na taj način je kupcu prepušteno gde će povezati kotao na dimnjak čime se olakšava smeštaj kotla-štednjaka u prostoriji uz maksimalnu fleksibilnost.
Ram gornjih i donjih vrata kotla je izrađen od sivog liva. Gornja vrata ložišta su izrađena od vatrostalnog stakla koje je samočisteće zahvaljujući otvoru za provetravanje istog.
Velika zapremina kotlovske vode u ložištu (65 litara za model 30 KW) garantuje sigurnu funkcionalnost proizvoda kao kotla za centralno grejanje.
Serijski ugrađen automatski regulator promaje, termomanometar kao i spiralni bakarni izmenjivač za ugradnju termičkog osigurača su dodatni delovi koji se isporučuju uz ovaj kotao.
Treba spomenuti da kotao nema izolaciju tako da toplotu predaje i direktnim zračenjem prema okolini (oko 1 kW). Odavanje toplote prema grejnoj ploči iznosi oko 4 kW. Ostatak se predaje instalaciji centralnog grejanja.
Toplotna snaga važi za cepanice drveta min kalorijske moći 15 MJ/kg.
Kotao poseduje letnji, zimski i kombinovani režim rada.

Kategorija: