TEMY PLUS P

Kotao-štednjak sa pećnicom je namenjen etažnom grejanju prostorija i za istovremeno kuvanje I pečenje. Uređaj je veoma jednostavan za korišćenje i rukovanje.
Dimovodni izlaz je ostavljen na gornjoj strani grejne plotne kao i sa zadnje strane kotla. Na taj način je kupcu prepušteno gde će povezati kotao na dimnjak čime se olakšava smeštaj kotla-štednjaka u prostoriji uz maksimalnu fleksibilnost.
Ram gornjih i donjih vrata kotla je izrađen od sivog liva. Gornja vrata ložišta su izrađena od vatrostalnog stakla koje je samočisteće zahvaljujući otvoru za provetravanje istog. Pećnica je izrađena od prohromskog čelika.
Velika zapremina kotlovske vode u ložištu (48 litara) garantuje sigurnu funkcionalnost proizvoda kao kotla za centralno grejanje.
Serijski ugrađen automatski regulator promaje, termomanometar, termometar pećnice kao i spiralni bakarni izmenjivač za ugradnju termičkog osigurača su dodatni delovi koji se isporučuju uz ovaj kotao.
Treba spomenuti da kotao nema izolaciju tako da toplotu predaje i direktnim zračenjem prema okolini (oko 1 kW) kao i pećnici (2KW). Odavanje toplote prema grejnoj ploči iznosi oko 2-3 kW. Ostatak se predaje instalaciji centralnog grejanja.
Toplotna snaga važi za cepanice drveta min kalorijske moći 15 MJ/kg.
Kotao poseduje letnji, zimski i kombinovani režim rada.

Kategorija: