TEMY PLUS P 20

TEMY PLUS P 20 predstavlja potpuno novi i redizajnirani kotao-šporet kako po unutrašnjoj konstrukciji tako i po spoljnom dizajnu proizvoda.

Namena ovog proizvoda je ista kao i njegovog modela prethodnika, etažno grejanje prostorija sa mogućnošću (istovremenog) kuvanja i pečenja. Uređaj je veoma jednostavan za korišćenje i rukovanje.

Spoljni dizajn kotla: Ram vrata ložišta i ram vrata pećnice su izrađeni od sivog liva – sa vatrostalnim staklom u sredini. Okvir grejne ploče takođe je izrađen od sivog liva. Pećnica je izrađena od prohromskog lima odgovarajućeg kvaliteta.

Unutrašnja konstrukcija kotla: Kotao je u potpunosti redizajniran kako bi se obezbedila maksimalna efikasnost sagorevanja (preko 80%) uz minimalne emisije štetnih gasova (kotao ispunjava stroge uslove nemačke regulative iz 2015. godine!) Kotao poseduje čak tri otvora za dotok i kontrolu vazduha za sagorevanje: primarni, sekundarni i tercijarni vazduh.

Dimovodni izlaz je ostavljen na gornjoj strani grejne plotne kao i sa zadnje strane kotla. Na taj način je kupcu prepušteno gde će povezati kotao na dimnjak čime se olakšava smeštaj kotla-štednjaka u prostoriji uz maksimalnu fleksibilnost.

Velika zapremina kotlovske vode u ložištu garantuje sigurnu funkcionalnost proizvoda kao kotla za centralno grejanje.

Serijski ugrađen automatski regulator promaje, termomanometar, termometar pećnice kao i spiralni bakarni izmenjivač za ugradnju termičkog osigurača su dodatni delovi koji se isporučuju uz ovaj kotao.

Treba spomenuti da kotao nema izolaciju tako da toplotu predaje i direktnim zračenjem prema okolini (oko 1 KW) kao i pećnici (2 KW). Odavanje toplote prema grejnoj ploči iznosi 2 KW. Ostatak se predaje instalaciji centralnog grejanja (15 KW).

Toplotna snaga važi za cepanice drveta min kalorijske moći 15 MJ/kg.
Kotao poseduje letnji, zimski i kombinovani režim rada.
Za sada, ovaj model se izrađuje samo u „desnoj orijentaciji“ kao na slici.

Kategorija: